onsdag 10. juni 2015

Tamaras kurs for den kreative!

Svenske Tamara Schultz er dama som skal lære oss å være endå meir kreative innan quilting. Ho er er frå USA, bur no i Sverige og har ArtQuilt som sin spesialitet. Du finn henne under Kurs 3 på Invitasjonen. Mange av oss som har drive med quilting ei stund, har behov for å utvikle oss vidare, enten med eit reint kunstnarleg uttrykk eller med eit kreativt innslag i ein "vanleg" quilt for å gje den særpreg. Då er Tamara kanskje den som kan gje deg inspirasjon!


Ho er erfaren innan svært mange teknikkar som er litt annleis enn vanleg quilting. Ho kombininerer stofftyper, tekstur, sting, broderi, band, maling og eit "hav" av andre effekter. 

Vi har lagt opp til 3 småkurs der du får prøve ut forskjellige teknikkar, alt frå handsaum til kreativ bruk av symaskina sine saumar!

Ved å kikke på bilda som ligg på Facebooksida hennar, så finn ein veldig mange flotte bilder som vi kan knytte til kursa våre.

Kurset "Lux kudda" laurdag er eit kurs der ein syr sammen flotte stoff, brukar tråd og sting som effektar, kuttar opp og set saman til nydelige små blokker. "Kudda" er svensk og betyr pute, men her kan blokkene brukast til mykje meir enn puter! Du kan ha dei som innslag på ei veske (kanskje kan du gå eit kurs søndagen der du brukar denne på ei veske???), du kan bruke det til brikke, løpar eller festremse, du kan til og med lage ditt eige kunstverk og ramme det inn!!

Tamara held til i Malmø i Sverige, der har ho hatt ArtQuiltgrupper med kurs i denne teknikken. Bilda er lånt frå Facebooksida hennar, og er av arbeid som er laga i samband med kurs. Bilda viser også litt av framgangsmåten. Her sit ein og puslar bitane sammen, og ved å vri litt på dei så får ein nye motiv. Nesten som i eit kaleidioskop!! Nyt alle desse nydeleg samansette stoffa og bruken av sting og effekttråd! 
 "Raw edge teacup" er kurset som går søndagen. "Raw egde" betyr enkelt oversett "rå kant"som betyr at sårkantane på stoffet viser! HER er ein tutorial til teknikken (funne på sida Niikkiinstitches.com)

Kurset "Crazy børs" laurdag formiddag er eit handsaumkurs der du får lære mange teknikkar. Arbeidet vert til slutt sett sammen til eit lite "etui". Kurset passar godt for den som gjerne vil lære noko nytt på Vestlandstreffet, men ikkje vil dra med seg symaskin!!

HER er innlegget som vart laga om Tamara i januar.

Det er framleis ledige plassar på desse kursa, så nytt høvet til å lære deg nye teknikkar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar